×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ophef om politieke ontmoetingen prins Charles

  Elke maand onderonsje troonopvolger met minister

  Ophef om politieke ontmoetingen prins Charles

  In Groot-Brittannië is ophef ontstaan over de ontmoetingen die prins Charles heeft met ministers uit de Britse regering. Het is gebleken dat hij gemiddeld één keer per maand een privé-onderonsje met een minister heeft, 36 in totaal sinds de vorige verkiezingen. Niet iedereen vindt dit gepast voor de troonopvolger.


  Parlementslid Paul Flynn is van mening dat de prins met zijn onderonsjes te betrokken is bij politieke beslissingen. “De voornaamste taak van het staatshoofd, wat hij uiteindelijk zal zijn, is om boven de politiek te staan”, zei Flynn tegen Daily Mail. Hij noemt de gesprekken van de prins van Wales met de ministers ‘gelobby’ en vindt dat de inhoud van de gesprekken daarom openbaar gemaakt moeten worden. “Er is geen reden voor deze geheimzinnigheid.”

  De meeste meetings zijn volgens Daily Mail op initiatief van de prins. Clarence House, de residentie van de prins, verklaart dat Charles in zijn recht staat. “De prins van Wales heeft het recht, de plicht zelfs, om privé te communiceren met de overheid over elk onderwerp, om zijn unieke perspectief te delen en de issues die mensen met hem persoonlijk bespreken tijdens zijn activiteiten door heel het land op de agenda te zetten.”

  Prins Charles is vooral geïnteresseerd in klimaatverandering, gezondheidszorg en stadsplanning. Ministers klagen volgens Daily Mail al langer over de handgeschreven memo’s die ze van de prins ontvangen, waarin hij zijn standpunten deelt. Onlangs bleef het hooggerechtshof bij een eerdere beslissing de publicatie van deze brieven te verbieden.

  12 augustus 2013 - 10:13