×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Op mijnenveger door Hellevoetsluis

  Op mijnenveger door Hellevoetsluis

  Met kanonschoten, veel muziek en uitbundigheid ondanks de wind en regen zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdagmiddag binnengehaald in de oude vestingstad Hellevoetsluis.
  Aan boord van de oude houten mijnenjager AMS 60 ms Bernisse maakte het koninklijk gezelschap een vaartocht door het stadje. Op de kades stonden duizenden mensen uit alle gemeenten van Voorne-Putten het paar toe te juichen. Voor het koninklijk paar, dat hoog op de boot in de wind stond, was het afzien.
  De mijnenveger voer langs de Koningskade, die op 30 april ter gelegenheid van de inhuldiging van de koning die naam heeft gekregen. Alternatieve en meer voor de hand liggende namen als Koning Willem-Alexanderkade of Koning Willem-Alexanderlaan werden ongeschikt gevonden vanwege de afkortingen die ze zouden opleveren: kwak of kwal.
  Zoetermeer is de volgende halteplaats. Vanwege een verkeersongeluk op de route moet de stoet via een andere weg Zoetermeer zien te bereiken.

  21 juni 2013 - 16:07