×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ook Willem-Alexander en Máxima naar Vaticaan

  Veel monarchiën sturen afvaardiging

  Ook Willem-Alexander en Máxima naar Vaticaan

  Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en premier Mark Rutte zullen dinsdag naar de inauguratie van de nieuwe paus gaan. Dat meldde vicepremier Lodewijk Asscher vrijdag.

  Bij het aantreden van de vorige paus, Benedictus XVI in 2005, was de prins ook aanwezig in Vaticaanstad, in het gezelschap van de toenmalige premier Jan Peter Balkenende. Máxima liet toen verstek gaan, omdat ze hoogzwanger was. Het feit dat de nieuwe paus een Argentijn is, net als Máxima, staat volgens Asscher los van het besluit om de prinses bij de inauguratie aanwezig te laten zijn.

  Wat Asscher betreft hoeft het bezoek van het aanstaand koningspaar aan de paus niet te betekenen dat de paus wordt uitgenodigd voor de inhuldiging van Willem-Alexander op 30 april. Dat was tot nog toe ook nog niet ter sprake gekomen, reageerde Asscher op vragen.

  Vanuit België komen koning Albert en koningin Paola en het Spaanse koningshuis stuurt het kroonprinselijk paar, prins Felipe en prinses Letizia. Prins Richard, de Hertog van Gloucester, vertegenwoordigt koningin Elizabeth. Hij is 21ste in lijn voor de Britse troon. Van andere katholieke monarchiën, zoals Luxemburg, Liechtenstein en Monaco, wordt ook een afvaardiging verwacht.

  15 maart 2013 - 15:16