Placeholder

Ook Prins Carlos naar inauguratie paus

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima krijgen dinsdag in het Vaticaan gezelschap van Alexanders neef prins Carlos. Die is als hertog van Parma en hoofd van de koninklijke familie Bourbon-Parma aanwezig bij de inauguratie van paus Franciscus.

Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, was het afgelopen jaar nog met onder meer zijn vrouw Annemarie en dochtertje Luisa Irene op audiëntie bij de vorige paus, Benedictus XVI.

Er zijn in Rome voor de mis waarin de Argentijnse paus officieel aan zijn taken begint, veel koninklijke gasten. Koningin Elizabeth vaardigt haar neef de hertog van Gloucester af. Luxemburg is vertegenwoordigd door het groothertogelijk paar Henri en Maria Teresa met hun in Rome wonende zoon prins Félix. Spanje stuurt prins Felipe en prinses Letizia en namens België zijn koning Albert en koningin Paola aanwezig. De verwachting is dat ook Liechtenstein en Monaco op vorstelijk niveau vertegenwoordigd zullen zijn.

De publieke agenda’s van de Scandinavische koningshuizen maken vooralsnog geen melding van een koninklijke afvaardiging uit Denemarken, Noorwegen of Zweden in Vaticaanstad.