×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ook Prins Carlos naar inauguratie paus

  Veel royals naar inauguratie paus Franciscus

  Ook Prins Carlos naar inauguratie paus

  Prins Willem-Alexander en prinses Máxima krijgen dinsdag in het Vaticaan gezelschap van Alexanders neef prins Carlos. Die is als hertog van Parma en hoofd van de koninklijke familie Bourbon-Parma aanwezig bij de inauguratie van paus Franciscus.


  Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, was het afgelopen jaar nog met onder meer zijn vrouw Annemarie en dochtertje Luisa Irene op audiëntie bij de vorige paus, Benedictus XVI.

  Er zijn in Rome voor de mis waarin de Argentijnse paus officieel aan zijn taken begint, veel koninklijke gasten. Koningin Elizabeth vaardigt haar neef de hertog van Gloucester af. Luxemburg is vertegenwoordigd door het groothertogelijk paar Henri en Maria Teresa met hun in Rome wonende zoon prins Félix. Spanje stuurt prins Felipe en prinses Letizia en namens België zijn koning Albert en koningin Paola aanwezig. De verwachting is dat ook Liechtenstein en Monaco op vorstelijk niveau vertegenwoordigd zullen zijn.

  De publieke agenda’s van de Scandinavische koningshuizen maken vooralsnog geen melding van een koninklijke afvaardiging uit Denemarken, Noorwegen of Zweden in Vaticaanstad.

  16 maart 2013 - 09:54