×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ook koning van Tonga heeft breedbandinternet

  Nieuw tijdperk' door middel van een koninklijke muisklik

  Ook koning van Tonga heeft breedbandinternet

  Het koninkrijk Tonga heeft deze week aansluiting gekregen met de rest van de wereld. Koning Tupou VI heeft de nieuwe breedband-internetverbinding in gebruik gesteld, waardoor de eilandbewoners nu 400 keer sneller het web op kunnen dan een dag eerder.


  Met een muisklik bracht de koning een ‘nieuw tijdperk’, aldus premier Tu’ivakano. ''Dit is al lang onze droom geweest, om snelle internetverbindingen te hebben.” Tot dan toe moest Tonga het doen met een snelheid van 20 tot 30 megabyte per seconde, dankzij de nieuwe verbinding is dat nu 10 gigabyte.

  Om het midden in de Stille Zuidzee liggende en 100.000 inwoners tellende Tonga sneller internet te geven, was de aanleg nodig van een 837 kilometer onderzeese lange kabel vanaf Fiji. De aanlegkosten van 25 miljoen euro werden onder meer betaald door de Wereldbank en de Aziatische Ontwikkelings Bank (ADB). De kabel werd gelegd door met hulp van een schip van Alcatel-Lucent.

  22 augustus 2013 - 16:59