×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Onvermoeibare Majesteit

  Koningin genoot van staatsbezoek Qatar

  Koningin Beatrix mag dan inmiddels 73 jaar zijn, van de overvolle dagen tijden een staatsbezoek wordt ze niet moe. Sterker nog: ze lijken haar alleen maar energie te geven. Dat vertelde ze aan het einde van het staatsbezoek, tijdens de ontvangst voor de Nederlandse gemeenschap, aan de meegereisde journalisten. Ontspannen nam ze de tijd om alle vragen van journalisten te beantwoorden. Eerst die over het 'hete' hangijzer rondom deze reis: het uitgestelde staatsbezoek aan Oman en het prive-diner dat ze desondanks met de sultan van dat land had. Beatrix liet er geen twijfel over bestaan: ze was in Oman als koningin. Maar ze vertelde dat ze wel vaker dingen deed die privé waren maar waarin ze toch als staatshoofd op trad. Dat is ze immers altijd: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Beatrix sprak ook haar waardering uit voor Sultan Qaboos van Oman die ze een wijze man vindt. En er waren ook lovende woorden voor Qatar en gastheer Emir, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani, wiens visie, zo had ze van velen gehoord, werd geroemd. Dat dit staatsbezoek wat anders was verlopen dan normaal – zo was er geen staatsbanket- deerde haar niet. Sterker nog, tijdens een korte toespraak voor Nederlandse gemeeschap in de Diplomatic Club van Doha, zei ze dat het staatsbezoek aan Qatar ,,een feest is geweest.'' De energie van Qatar was letterlijk en figuurlijk ongelooflijk, zo zei ze. De enorme metamorfose die Qatar in de afgelopen jaren heeft ondergaan, met oog op duurzaamheid en de toekomst, heeft indruk gemaakt, aldus de koningin. 


  Koningin Beatrix mag dan inmiddels 73 jaar zijn, van de overvolle dagen tijden een staatsbezoek wordt ze niet moe. Sterker nog: ze lijken haar alleen maar energie te geven. Dat vertelde ze aan het einde van het staatsbezoek, tijdens de ontvangst voor de Nederlandse gemeenschap, aan de meegereisde journalisten. Ontspannen nam ze de tijd om alle vragen van journalisten te beantwoorden. Eerst die over het ‘hete’ hangijzer rondom deze reis: het uitgestelde staatsbezoek aan Oman en het prive-diner dat ze desondanks met de sultan van dat land had. Beatrix liet er geen twijfel over bestaan: ze was in Oman als koningin. Maar ze vertelde dat ze wel vaker dingen deed die privé waren maar waarin ze toch als staatshoofd op trad. Dat is ze immers altijd: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Beatrix sprak ook haar waardering uit voor Sultan Qaboos van Oman die ze een wijze man vindt. En er waren ook lovende woorden voor Qatar en gastheer Emir, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani, wiens visie, zo had ze van velen gehoord, werd geroemd. Dat dit staatsbezoek wat anders was verlopen dan normaal – zo was er geen staatsbanket- deerde haar niet. Sterker nog, tijdens een korte toespraak voor Nederlandse gemeeschap in de Diplomatic Club van Doha, zei ze dat het staatsbezoek aan Qatar ,,een feest is geweest.” De energie van Qatar was letterlijk en figuurlijk ongelooflijk, zo zei ze. De enorme metamorfose die Qatar in de afgelopen jaren heeft ondergaan, met oog op duurzaamheid en de toekomst, heeft indruk gemaakt, aldus de koningin. 


  10 maart 2011 - 22:59