×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Onderzoek naar verjaardagsfeest koning Letsie III

  Viering 50ste verjaardag liep compleet uit de hand

  Onderzoek naar verjaardagsfeest koning Letsie III

  De regering van het Afrikaanse koninkrijk Lesotho stelt een onderzoek in naar het verloop van de officiële viering van de 50ste verjaardag van koning Letsie III. Dat heeft de regeringssecretaris Motlatsi Ramafole laten weten aan de Lesotho Times.Het verjaardagsfeest vorige week liep niet zoals gepland en de politie moest zelfs waterkanonnen inzetten om belangstellenden weg te houden van het Setsoto stadion, waar de feestelijkheden plaatsvonden. ''Er was geen andere keuze, het stadion was vol en meer mensen konden er niet in'', aldus Ratokelo Nkoka, voorzitter van het organisatiecomité.


  Het stadion kan 14.000 mensen herbergen, maar de belangstelling voor het koninklijke verjaardagsfeest was veel groter. In de hoofdstad Maseru waren televisieschermen opgezet zodat het publiek het feest daar kon volgen. De verbinding met het stadion kwam echter niet tot stand, waarna er een extra run op het stadion ontstond.

  Teleurgesteld

  In het stadion ging ook van alles mis – de geluidsinstallatie werkte slecht, de catering was niet berekend op het aantal gasten – en bij vervolgfeesten in de stad was ook veel verwarring. ”Het is duidelijk dat veel mensen teleurgesteld zijn. We gaan onderzoeken wat er mis is gegaan”, aldus Ramafole.

  Letsie III kwam in 1990 op de troon toen zijn vader Moshoeshoe II gedwongen werd afstand te doen. Moshoeshoe keerde in 1995 terug, maar Letsie III werd een jaar later alweer koning toen zijn vader bij een ongeluk om het leven kwam. Anders dan de koning van Swaziland heeft de koning van het geheel door Zuid-Afrika omsloten Lesotho geen politieke macht.

  27 juli 2013 - 20:19