×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Olieverfschilderij prins Bernhard te koop

  Prins liet 'Antarctica' na aan medisch specialist

  Tijdens Masters of LXRY wordt dit jaar een schilderij van wijlen prins Bernhard verkocht. In 1987 schilderde de prins het olieverfschilderij dat de titel Antarctica draagt en signeerde het tenslotte met 'PB 87'. De prins maakte het schilderij waarschijnlijk na een van zijn vele reizen voor het WNF. In zijn testament liet de Prins der Nederlanden het na aan zijn medisch specialist, waarmee hij bovendien zeer goed bevriend was. Deze heeft het aangeboden aan Mark Smit Kunsthandel om het - samen met het originele document van het legaat - te verkopen. Daarom is het schilderij nu vanaf 9800 euro te koop tijdens de fair in de Amsterdamse RAI.


  Tijdens Masters of LXRY wordt dit jaar een schilderij van wijlen prins Bernhard verkocht. In 1987 schilderde de prins het olieverfschilderij dat de titel Antarctica draagt en signeerde het tenslotte met ‘PB 87’. De prins maakte het schilderij waarschijnlijk na een van zijn vele reizen voor het WNF. In zijn testament liet de Prins der Nederlanden het na aan zijn medisch specialist, waarmee hij bovendien zeer goed bevriend was. Deze heeft het aangeboden aan Mark Smit Kunsthandel om het – samen met het originele document van het legaat – te verkopen. Daarom is het schilderij nu vanaf 9800 euro te koop tijdens de fair in de Amsterdamse RAI.

  Het was koningin Wilhelmina, zelf gerespecteerd om haar kunstwerken, die Bernhard enthousiast maakte om te gaan schilderen. In 1941, tijdens hun ballingschap in Engeland, kreeg de prins schilderspullen van haar cadeau. Wilhelmina gaf Bernhard waardevolle tips en was te spreken over zijn talent. ‘Bernhard heeft een intuïtie voor perspectief, licht en schaduw, want hij maakt geen fouten’.
  Het is onbekend hoeveel werken de prins in zijn leven heeft gemaakt. Hij verkocht ze niet, maar schonk ze wel als cadeau of aan het goede doel.

  Het schilderij is een van de vele bijzondere items in de House of Limiteds tijdens Masters of LXRY (voorheen Miljonair Fair) in de RAI in Amsterdam.

  29 november 2012 - 15:09