×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Officieel portret Kate onthuld

  Portret voor beschermvrouwe nationale portrettengalerij

  Officieel portret Kate onthuld

  The National Portrait Gallery in Londen heeft vrijdagochtend het allereerste officiële portret onthuld van Kate, de Hertogin van Cambridge. Catherine is beschermvrouwe van de nationale portrettengalerij. Ze was zelf betrokken bij het selectieproces waaruit Paul Emsley uitgekozen werd tot de schilder. Tweemaal – in mei in juni 2012 – poseerde ze voor hem in West Country in Engeland en op Kensington Palace. Daarbij maakte de artiest foto’s die hij gebruikte voor het proces.

  Paul Emsley: ‘De hertogin vertelde dat ze graag natuurlijk geportretteerd zou worden – haar natuurlijke ik – in plaats van haar ‘officiële ik’. Ze raakte me met haar openheid, generositeit en haar warme persoonlijkheid. Na het aanvankelijke idee om een niet-lachend portret te maken was het de juiste keuze uiteindelijk om haar te zien lachen, dat is echt wie ze is’.

  11 januari 2013 - 11:43