×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oefenen voor Prinsjesdag

  Hoewel het morgen Prinsjesdag is, zijn de voorbereidingen natuurlijk al in volle gang. We mogen ervan uitgaan dat de troonrede geschreven is en al klaar ligt, waarschijnlijk wel wat korter dan we gewend zijn. Weinig wordt op zo'n dag aan het toeval overgelaten. Maar wat de rijtoer betreft, is dat natuurlijk moeilijk. Geschreeuw - en in het ergste geval bijvoorbeeld geknal - kan de paarden flink op hol laten slaan. Daarom wordt telkens daags van tevoren op maandagochtend geoefend. De traditionele oefening vond dit jaar voor het eerst niet op het Noorderstrand, maar op het strand direct voor het Kurhaus plaats. De Cavalerie Ere-escorte werd met rookbommen, vuur, harde muziek en zware knallen op de proef gesteld. Morgen zullen we zien of de paarden goed genoeg hebben getraind. Vanaf 13.00 uur zullen ze bij paleis Noordeinde staan te trappelen om de koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima te begeleiden en in de Gouden Koets naar de Ridderzaal te vervoeren. Prins Constantijn en prinses Laurentien zitten, samen met prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven, in een gala-glasberline. Na een rijtoer van ongeveer een kwartier komt het hele gezelschap aan bij de Ridderzaal, waarna de Koningin de Troonrede voorleest. Rond 14.00 uur keert het gezelschap weer terug naar paleis Noordeinde, waar de balkonscène plaatsvindt.


  20 september 2010 - 15:00