×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Obama te druk voor Filip

  President VS wijzigt agenda niet

  Belgische diplomaten hebben naar verluidt hemel en aarde bewogen om een ontmoeting te organiseren tussen prins Filip en de Amerikaanse president. De Belgische prins brengt samen met prinses Mathilde, de Vlaamse premier en de minister van Buitenlandse Zaken een bezoek aan de Verenigde Staten, maar zal daarbij geen ontmoeting hebben met Barack Obama. Terwijl Filip en Mathilde in New York, nabij Central Park, een receptie bijwonen, zou Obama zelfs in hetzelfde hotel zijn voor fundraising. Een ontmoeting bleek zelfs nu nog onmogelijk. Volgens diplomatieke bronnen was Filip ‘behoorlijk ontgoocheld’, weet De Standaard.

  ‘Barack Obama ontmoet in principe alleen staatshoofden en regeringsleiders, geen kroonprinsen’, zegt een Amerikaanse topdiplomaat. Kroonprinsen – zoals prins Filip – zijn een niveau lager en gelijk aan het niveau van de vice-president. Met hem is dan wél een ontmoeting gepland.

  Willem-Alexander en Máxima hadden geluk in september 2009. Zij hadden een ontmoeting met Michelle Obama, waarbij ‘toevallig’ president Obama langs kwam. Belgische diplomaten hebben goede hoop dat dat ook dinsdag gaat gebeuren, als vice-president Biden de prins in de Roosevelt Room van het Witte Huis ontvangt. De vraag is alleen of de president dan wel aanwezig is…

  25 juni 2011 - 15:55