×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • NRC weet van Friso’s arts: Geen schedelbasisfractuur

  Ziekenhuis: "Beweringen grotendeels onjuist"

  Een NRC-verslaggeefster sprak vrijdag met prins Friso's behandelend arts Claudius Thomé, die concludeerde dat de prins 'geen schedelbasisfractuur en geen verwondingen aan de rest van zijn lichaam' heeft overgehouden aan de val ten gevolge van een lawine waarin hij terecht kwam. De reanimatie gisteren heeft 'vrij lang' geduurd. De verwachting is dat hij de komende dagen nog in slaap worden gehouden. Het ziekenhuis zegt echter dat de beweringen die in het NRC verschenen, "grotendeels onjuist" zijn. Wat er wel of niet juist is, wil de woordvoerder niet vertellen.


  Een NRC-verslaggeefster sprak vrijdag met prins Friso’s behandelend arts Claudius Thomé, die concludeerde dat de prins ‘geen schedelbasisfractuur en geen verwondingen aan de rest van zijn lichaam’ heeft overgehouden aan de val ten gevolge van een lawine waarin hij terecht kwam. De reanimatie gisteren heeft ‘vrij lang’ geduurd. De verwachting is dat hij de komende dagen nog in slaap worden gehouden. Het ziekenhuis zegt echter dat de beweringen die in het NRC verschenen, “grotendeels onjuist” zijn. Wat er wel of niet juist is, wil de woordvoerder niet vertellen.

  De bewuste NRC-verslaggeefster Koelewijn was gisteren toevallig met haar man in Innsbrück op het moment dat Friso bedolven raakte onder een sneeuwlawine. Haar man is neurochirurg en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Samen reisden ze naar de universiteitskliniek in Inssbrück, waar behandelend arts Thomé informatie gaf over de gezondheidstoestand van de prins.

  Thomé vertelde verder dat het enige serieuze probleem de asfyxie zou zijn, de ademnood waarin Friso heeft verkeerd. De temperatuur van Friso was 32 graden toen hij onder een diepe laag sneeuw vandaan werd gehaald. Dat zou volgens de arts vrij gunstig zijn, omdat het lichaam bij een dergelijk lage temperatuur met minder zuurstof af kunnen.Thomé: ‘Op de ct-scan die ’s middags gemaakt is, hoor ik, zijn geen bijzonderheden te zien. Vandaag zal een mri-scan worden gemaakt.’ Het duurt nog zeker een dag voor artsen meer kunnen zeggen over eventuele schade aan het brein.

  18 februari 2012 - 09:30