×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse royals ruilen loonsverhoging in voor nieuw paleisdak

  Ingrijpende renovatie paleis belangrijker dan hogere toelage

  De Noorse minister van Openbaar Bestuur, Rigmor Aasrud, is minder gul met loonsverhogingen voor de koninklijke familie dan vorig jaar. In ruil voor een kostbare maar broodnodige reparatie aan het dak van het paleis, levert de koninklijke familie dit jaar in op loonsverhogingen. Op bepaalde plekken is het dak in een dermate slechte staat, dat het water in naar binnen sijpelt. De kosten voor de renovatie zijn geraamd op 14 miljoen euro. Door de reparatie zal men in de toekomst kunnen besparen op het energieverbruik.


  Kroonprins Haakon en Mette-Marit zagen verleden jaar hun toelage nog stijgen van 6,7 naar 7,7 miljoen Noorse kronen, omgerekend ruim € 950.000. Dit jaar ziet het paar daar ‘slechts’ 200.000 kroon bijkomen, waardoor hun inkomen stijgt naar 7,9 miljoen NOK (zo’n € 980.000). Koning Harald en koningin Sonja krijgen een vergoeding van 9,3 miljoen NOK, een stijging van 300.000 kroon. Dit komt neer op € 1.150.000. Echt bezuinigen hoeft het Noorse koningshuis dus niet, omdat de vergoeding niet verminderd is. Dit in tegenstelling tot het Nederlandse koningshuis. De toelage van koningin Beatrix daalt namelijk in 2011 van € 843.000 naar € 829.000.

  5 oktober 2010 - 14:49