×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse kroonprinses heeft nog altijd zenuwen

  Mette-Marit vond dankzij kroonprins Haakon richting in haar leven

  Noorse kroonprinses heeft nog altijd zenuwen

  Met het leven als kroonprinses komen openbare verplichtingen, veel aandacht en het moeten houden van toespraken. ”Daarover was ik in het begin heel zenuwachtig”, vertelt de Noorse kroonprinses Mette-Marit in een vraaggesprek met twee kinderen. ”Ik heb veel geoefend. Ik ging dan thuis op een stoel staan en oefende voor een groep vrienden. Ik heb die zenuwen nu ook nog wel, maar het gaat beter.”

  Mette-Marit huwde in 2001 met de Noorse kroonprins Haakon. Het huwelijk zorgde aanvankelijk voor nogal wat commotie omdat Mette-Marit, zoals ze in een televisie interview voor de bruiloft ook toegaf, een voor een aanstaande kroonprinses nogal kleurrijk leven had geleid. Dat werd destijds bondig samengevat als een leven van ‘drugs en rock-‘n-roll’. Ze had uit een eerdere relatie een zoontje en was mede daarom in de ogen van veel Noren niet de meest geschikte partner voor de toekomstige koning.

  ”Ik miste richting in mijn leven”, zegt Mette-Marit nu over die tijd. Die richting kwam er door Haakon en nu is ze ‘zeer gelukkig’. De Noren zijn ook bijgedraaid. Mette-Marits inzet en harde werken worden gewaardeerd en ook haar oudste zoon Marius neemt volop deel aan het koninklijke leven, al is hij niet troongerechtigd.

  28 maart 2013 - 13:41