×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse en Deense royals bevestigen komst naar huwelijk Madeleine

  Kroonprinsen naar trouwerij Stockholm; welke Oranjes gaan?

  Noorse en Deense royals bevestigen komst naar huwelijk Madeleine

  Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit zullen de Noorse afvaardiging aanvoeren op het huwelijk van prinses Madeleine van Zweden. Zij trouwt op 8 juni met de Amerikaan Chris O’Neill. Behalve het kroonprinselijk paar komen ook prinses Märtha Louise en haar man Ari Behn naar Stockholm. Het Noorse hof heeft die bevestiging gegeven aan de koninklijkhuis-verslaggever van Se og Hør. Denemarken wordt aangevoerd door kroonprins Frederik en kroonprinses Mary en ook prins Joachim en prinses Marie zullen meekomen.

  Wie er vanuit Nederland zullen gaan is niet bekend. Als dezelfde graad aan zou worden houden als de Denen en Noren, zou prinses Amalia als Prinses van Oranje de aangewezen persoon zijn. Gezien haar leeftijd valt dat niet te verwachten. Voor de Oranjes zou een afvaardiging als Willem-Alexander en Máxima aan de hoge kant zijn, aangezien Madeleine vierde is in de lijn voor de troonsopvolging. Toch is die kans aanwezig, daar er goede banden met de Bernadotte’s zijn. Koningin Máxima heeft op de ochtend van 7 juni nog een agendapunt staan. Als deze dag verder vrij blijft, zouden zij en de koning ook aanwezig kunnen zijn bij het diner dat op de vooravond van het huwelijk wordt gegegeven.

  22 mei 2013 - 15:14