×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noord-Holland aan de beurt

  Eerste stop in Enkhuizen voor koningspaar

  Noord-Holland aan de beurt

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn hun provinciebezoek aan Noord-Holland vrijdagmiddag begonnen in Enkhuizen. Het paar arriveerde per boot uit Stavoren waar eerder op de dag het kennismakingsbezoek aan de provincie Friesland eindigde. Op de provinciegrens op het IJsselmeer brachten luchtmacht en marine een saluut aan het koningspaar.


  Enkhuizen, waar duizenden op de been waren, stippelde voor het koninklijk gezelschap een route uit door het oudste deel van de binnenstad, waarbij het bord uit 1849 dat herinnert aan de inhuldiging van koning Willem III werd aangewezen en uitleg werd gegeven over de gebeurtenissen in Enkhuizen op 21 mei 1572. De havenstad koos toen als eerste Hollandse stad in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Spaanse heerschappij partij voor de Prins van Oranje.

  De koning en koningin maakten ook kennis met de visserij en de zaadteelt, twee bedrijfstakken die nauw verbonden zijn met de stad aan het IJsselmeer.

  14 juni 2013 - 15:21