Nog geen vernoeming naar koning Filip

Enkele weken na de troonswisseling is er bij het paleis in Brussel nog steeds geen aanvraag ontvangen om een straat of plein naar koning Filip of koningin Mathilde te vernoemen. Gemeentes moeten toestemming vragen om de naam van de koning of koningin te gebruiken, maar een woordvoerder van het paleis laat aan De Standaard weten dat er nog geen aanvragen binnen zijn.

“Er is nog geen enkele aanvraag gekomen. Ook in de periode van de troonswisseling ontvingen we geen enkele aanvraag om iets naar Albert II te vernoemen”, zo laat Pierre-Emmanuel De Bauw, de woordvoerder van het paleis, weten. Er zijn wel drie straten in België vernoemd naar Filip, maar die dateren nog uit zijn periode als prins.

In Nederland waren honderd dagen na de inhuldiging van Willem-Alexander al verschillende pleinen, kanalen en straten naar hem vernoemd. Ook is de naam van koning Máxima al een aantal keer gebruikt. In de gemeente Uithoorn is de N196 tot Koningin Máximalaan omgedoopt en onlangs opende koning Máxima het Máximapark in Utrecht.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen