×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nog geen vernoeming naar koning Filip

  Paleis heeft nog geen verzoeken gekregen

  Nog geen vernoeming naar koning Filip

  Enkele weken na de troonswisseling is er bij het paleis in Brussel nog steeds geen aanvraag ontvangen om een straat of plein naar koning Filip of koningin Mathilde te vernoemen. Gemeentes moeten toestemming vragen om de naam van de koning of koningin te gebruiken, maar een woordvoerder van het paleis laat aan De Standaard weten dat er nog geen aanvragen binnen zijn.


  “Er is nog geen enkele aanvraag gekomen. Ook in de periode van de troonswisseling ontvingen we geen enkele aanvraag om iets naar Albert II te vernoemen”, zo laat Pierre-Emmanuel De Bauw, de woordvoerder van het paleis, weten. Er zijn wel drie straten in België vernoemd naar Filip, maar die dateren nog uit zijn periode als prins.

  In Nederland waren honderd dagen na de inhuldiging van Willem-Alexander al verschillende pleinen, kanalen en straten naar hem vernoemd. Ook is de naam van koning Máxima al een aantal keer gebruikt. In de gemeente Uithoorn is de N196 tot Koningin Máximalaan omgedoopt en onlangs opende koning Máxima het Máximapark in Utrecht.

  15 augustus 2013 - 14:58