×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nog 6 provincies te gaan voor koningspaar

  Vrijdag naar Friesland en Noord-Holland

  Nog 6 provincies te gaan voor koningspaar

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kunnen donderdag even bijkomen van het bliksembezoek aan Limburg en Noord-Brabant en zich opladen voor hun trip die ze vrijdag maken door de provincies Friesland en Noord-Holland. Het bezoek begint vrijdagochtend vroeg in het provinciehuis in Leeuwarden. Kinderen van de Máximaschool en de Willem-Alexanderschool zullen een erehaag vormen voor het koninklijk paar. Na een wandeling over het Hofplein aanschouwt het koningspaar mastklimmen in Akkrum en maken ze in Joure een rijtoer in een paardenkoets. Ook de watersportplaatsen Elahuizen en Stavoren staan nog op het programma voordat de koning en koningin het IJsselmeer overvaren naar Enkhuizen, waarna ze nog Hoorn en Zaandam aandoen. Het provinciebezoek aan Noord-Holland eindigt in Haarlem.


  Willem-Alexander en Máxima zijn op de helft van de reeks provinciebezoeken. Eind mei bezocht het koningspaar Groningen en Drenthe in één dag en combineerden ze Gelderland met Utrecht. Na Limburg was Noord-Brabant woensdag de zesde provincie op rij. Volgende week woensdag staan Flevoland en Overijssel op het programma en op vrijdag 21 juni zijn Zeeland en Zuid-Holland de hekkensluiters. Het Caribisch deel van het koninkrijk komt medio november aan bod.

  13 juni 2013 - 10:37