Nieuwe website voor Koninklijk Huis

Na Denemarken kort geleden de website van hun Koninklijk Huis had vernieuwd, was nu de beurt aan de Oranjes. Vandaag is na ruim zes jaar de oude website vervangen. Overzichtelijker, crossmediaal en toegankelijk is wat de nieuwe website van het Koninklijk Huis vanaf nu is. De gebruiksvriendelijkheid is beter geworden en het accent ligt nu op nieuws, foto’s en video’s. De sociale media die voor het Koninklijk Huis worden gebruikt, Twitter en YouTube, zijn geïntegreerd in de nieuwe website en ook de snelheid van de zoekmachine is aanzienlijk verbeterd.
 
De website voorziet onder meer in de openbare agenda’s, toespraken, veelgestelde vragen en antwoorden en informatie omtrent (de leden van) het Koninklijk Huis. Nieuw is de informatierubriek voor de media, waarin de journalisten zelfs worden aangespoord voortaan netter gekleed te gaan…

Verleden jaar ontdekte Royalty dat de kosten voor deze website zo’n 2,5 ton zouden gaan bedragen. Uiteindelijk blijken de kosten iets lager te zijn uitgevallen.