×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe virtuele tentoonstelling

  Unieke portretfoto's van Franz Ziegler

  Op de website van het Koninklijk Huis is een nieuwe virtuele tentoonstelling gepresenteerd met een selectie uit het werk van hoffotograaf Franz Ziegler (1893-1939). Of hij nu de bejaarde koningin Emma fotografeerde of prinses Beatrix als peuter, de foto's van Ziegler waren vaak opvallend fris en modern. Naast de virtuele tentoonstelling is in het Museum Jan Cunen in Oss een overzichtstentoonstelling te zien van het verrassende oeuvre van Ziegler. Deze is tot 31 januari 2010 te zien. De virtuele tentoonstelling laat een selectie zien.


  Franz Ziegler vestigde zich in 1927 in Den Haag, waar hij in korte tijd naam maakte als portretfotograaf. Ook leden van het Koninklijk Huis lieten zich door hem portretteren. Hij experimenteerde met compositie en belichting, met bijzondere procedés en kleurenfotografie en was bedreven in retouche en fotomontage.

  Ziegler was twaalf jaar actief als hoffotograaf. In die periode vielen regeringsjubilea, de verloving en het huwelijk van Prinses Juliana en Prins Bernhard, de modernisering van Paleis Soestdijk en de geboorte en de doop van Prinses Beatrix – evenementen die Ziegler veel werk hebben opgeleverd.

  Het Museum Jan Cunen in Oss heeft van 18 oktober 2009 tot 31 januari 2010 een overzichtstentoonstelling van fotograaf Franz Ziegler. Het museum richt zich vooral op hedendaagse en negentiende-eeuwse kunst, met educatie als speerpunt.

  Bij de tentoonstelling is de publicatie ‘Franz Ziegler. Virtuoos fotograaf (1893-1939)’ verschenen met foto’s, een uitgebreide biografie en artikelen over Zieglers betekenis als fotograaf en zijn praktijk als hoffotograaf.

  De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het Koninklijk Huisarchief.

  Klik hier voor de virtuele tentoonstelling. 

  Bron RVD

  26 oktober 2009 - 10:20