×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe Revu: Wil Willem wel?

  Willem-Alexander popelt niet volgens Dröge

  Zo moeilijk is het koningschap niet,' meent Philip Dröge in het nieuwste nummer van Nieuwe Revu. Behalve linten knippen, zwaaien en nietszeggende toespraken houden, is het volgens Dröge vooral je mond houden in het openbaar. 'Het is voor de rest wat je er zelf van maakt. Dat Beatrix zo'n dossiervreter is,' hoeft volgens Dröge niet te betekenen dat Willem-Alexander hetzelfde hoeft te doen. Daar zijn ambtenaren voor, en regeren wordt gedaan door democratisch gekozen politici. De vraag zou niet zijn of Willem-Alexander het kan, maar of hij het wil. Legio voorbeelden kan de journalist aanhalen waarom de Prins van Oranje er geen trek in zou hebben. Voorbeelden uit het verleden, van interviews met de prins op zeventienjarige leeftijd. 'Broer, neem het maar over,' antwoordde hij op een vraag, wanneer hij de keuze had om te kiezen tussen zichzelf of Friso. Bovendien, wanneer de prins moest kiezen tussen trouwen met Máxima óf het koningschap, dan zou hij kiezen voor trouwen. 'Dat zou dan de consequentie zijn,' vertelt de prins Paul Witteman in een televisie-interview in 1997. Philip Dröge: 'Politici hebben het niet meer zo op Oranjes die een heel eigen idee hebben over het koningschap.' Hij verwacht dan ook een harde confrontatie tussen hem en de politiek, ongeacht wie er in de Kamer zit.


  27 januari 2011 - 17:22