×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe Nederlandse ambassadeur buigt voor Elizabeth

  Van den Assum overhandigt Britse vorstin geloofsbrieven

  Nieuwe Nederlandse ambassadeur buigt voor Elizabeth

  De nieuwe ambassadeur van Nederland in Londen was dinsdag op bezoek op Buckingham Palace. Laetitia van den Assum is in 2012 begonnen als de ambassadeur van Nederland in het Verenigd Koninkrijk. Traditie is dat zij dan aan de koningin haar geloofsbrieven komt brengen. Dat gebeurt ook nog altijd in Nederland. Voordat zij de geloofsbrieven mocht aanbieden, maakte ze eerst nog een reverence voor Elizabeth. Voor de Britse koningin was het haar eerste werkdag in Londen nadat ze haar kerstvakantie op Sandringham had doorgebracht.

  Van den Assum werkte eerder bij UNICEF en UNAIDS, was ambassadeur in Bangkok (Thailand), Pretoria (Zuid-Afrika) en Nairobi (Kenia) en voor haar huidige post in Londen in Mexico-stad.

  13 februari 2013 - 14:00