×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe naam voor omstreden boek

  Werktitel: 'Lang leve de magnetron'

  Daniela Hooghiemstra en Dorine Hermans hebben besloten om hun recent verschenen boekje 'Ik mag ook nooit iets. Willem-Alexander in zijn eigen woorden' van een nieuwe titel te voorzien. Het boek vol uitspraken van prins Willem-Alexander raakte in opspraak toen bleek dat het citaat dat gebruikt was voor de titel, nooit door de prins was gezegd. Het schrijversduo beraamt zich nu op een nieuwe titel, dat bij een tweede druk op de kaft van het boek zal komen. 'Wellicht wordt het 'Lange leve de magnetron'. Maar er liggen ook andere citaten die als titel voor het boek geschikt zouden kunnen zijn,' aldus een woordvoerder van uitgeverij Meulenhoff. Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra lijken patent te hebben op boeken die in opspraak geraken. Na de publicatie van hun vorige gezamenlijke boek 'Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren' liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat de auteurs 'bij hun schets van de Koningen Willem I, II en III  zeer selectief gebruik hebben gemaakt van vooral die documenten uit het Koninklijk Huisarchief die een minder positief beeld van de hoofdpersonen kunnen oproepen.' En ook het meer recente boek 'Wie ben ik dat ik dit doen mag' van Dorine Hermans kreeg felle kritiek uit koninklijke kring, met name vanwege de citaten van Huub van 't Hek in het boek. 'De schrijver verminkt de nagedachtenis van de prins en slaat als zelfbenoemde prins Claus-deskundige de plank volledig mis,' liet de RVD namens de koninklijke familie weten. Schrijver Arnout van Cruyningen ontdekte bovendien veel historische fouten in het boek van Hermans. Het citatenboekje 'Ik mag ook nooit iets' leek een veiliger project, maar ook daarin bleek dus een fout citaat te staan. Pijnlijk genoeg was dat precies het citaat dat werd gebruikt voor de titel.


  23 november 2011 - 11:41