×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuw drama voor Farah Diba

  Jongste zoon pleegt zelfmoord

  De ex-keizerin van Iran, Farah Diba, is opnieuw getroffen door een familiedrama. Haar jongste zoon, prins Alireza, heeft zelfmoord gepleegd. Reza Pahlavi, de oudste zoon van de laatste Iraanse Sjah en Farah, maakte dit vandaag bekend. 'Het is met immens verdriet dat we onze landgenoten het overlijden van prins Alireza Pahlavi moeten meedelen. Net als miljoenen jonge Iraniërs was hij zeer aangedaan door het lijden dat zijn geboorteland is overkomen. Daarnaast kreeg hij in zijn jonge leven te maken met het verlies  van zijn vader en zuster. Hoewel hij jarenlang probeerde zijn problemen te overkomen, heeft hij zich, tot verdriet van zijn familie en vrienden, in de nacht van 4 januari van in zijn woning in Boston van het leven benomen,' aldus het statement. Alireza vluchtte in 1979 met zijn ouders, broer en zusjes uit Iran. Met de vlucht kwam er een einde aan het bewind van de Sjah. Het gezin zwierf daarna lange tijd van land naar land, omdat geen enkel land hen politiek asiel wilde verlenen uit angst voor represailles van het nieuwe regime van de ayatollahs. De sjah stierf uiteindelijk in Egypte maar daarmee eindigde het verdriet van zijn familie niet. Jongste dochter Leila stierf in 2001 in een Londens hotel aan de gevolgen van een overdosis. Haar moeder, Farah, kon dat verdriet maar nauwelijks verwerken. De 72-jarige ex-keizerin is naar verluidt ontroostbaar nu zij ook haar jongste zoon heeft verloren. Ze wordt bijgestaan door familie en vrienden.


  4 januari 2011 - 21:17