×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Net5 huwelijkt nepprinsessen uit

  Zender heeft koninklijke programmering in april

  Met de aanstaande troonswisseling voor de boeg, staat Net5 in april in het teken van royalty. Er zullen meerdere films waarin prinsessen en koninginnen voorkomente zien zijn en er komt een nieuwe serie adellijken die op zoek zijn naar een partner. Dit maal zijn het prinsessen die een man zoeken. Het lijkt echter om een herhaling te gaan van een productie uit 2009 uit Groot-Brittannië.


  In Prinses zoekt man gaan drie prinsessen – waarvan de titel prinses wellicht valt te betwisten – uit verschillende werelddelen op zoek naar hun ware liefde, zo laat Net5 weten. Een Duitse, Indiase en Oegandese prinses houden tijdens de zoektocht hun echte identiteit verborgen. De dames hopen zo een man te vinden die verliefd wordt op wie ze werkelijk zijn en niet afgaan op hun afkomst. De Duitse ‘prinses’ is Xenia van Saksen, maar aangezien haar moeder die titel droeg en haar vader een burgerman is, is zij feitelijk geen prinses. De titel prinses in ‘Prinses van Saksen’ geldt in Duitsland als deel van de achternaam sinds de afschaffing van de adel. Naast deze excentrieke mediaprinses nemen prinses Sheillah Nvannungi van Koninkrijk Buganda (Oeganda) en prinses Aaliya van Balasinor (India) deel. Ook die eerste is geen echte prinses. Prinses Elizabeth Mpologoma, ‘echte’ prinses uit Oeganda, heeft zich in de media uitgesproken tegen deze vrouw, die de titel prinses als artiestennaam gebruikt.

  Behalve dit programma is er elke week een film te zien waarin prinsessen en koninginnen centraal staan. Zo komen de films Enchanted, The Princess Diaries, A Cinderella Story en The Prince and Me voorbij.

  16 maart 2013 - 11:30