×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nederland is jarig’

  200 Jaar koninkrijk in 2013

  De viering van het 200 jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden start op 30 november 2013 met het naspelen van de aankomst van de latere koning Willem I op Scheveningen (30 november 1813), gevolgd door een volksfeest. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens een presentatie door het Comité 200 jaar Koninkrijk in Madurodam. Rondom de festiviteiten wordt het hier weergegeven logo gebruikt. Het is een stilistische weergave van wetboeken met een kroon. Als slogan wordt 'Nederland is jarig' gebruikt. 'Twee eeuwen vrij en verbonden door gelijke rechten en plichten. Laten we dat vieren.'


  Er komen vijf grote evenementen, verdeeld over bijna twee jaar, beginnend met dat van 30 november 2013, vervolgens maart 2014 (Den Haag), september 2014 (Maastricht), april 2015 (Zwolle) en september 2015 (Amsterdam). In 2015 is het 200 jaar nadat Willem I zichzelf uitriep tot koning van Nederland.

  Uitgave van de ‘s-Gravenhaagsche Courant van 30 november 1813, de dag dat de Prins van Oranje terugkeerde. Klik voor een vergroting.

  30 november 2011 - 15:06