×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nationale Feestdag in Zweden

  Koninklijke familie weer compleet

  In Zweden wordt op 6 juni de Nationale Feestdag gevierd. Voorheen de Dag van de Zweedse Vlag, nog eerder heette het de Dag van Gustav Vasa, ter ere van de eerste koning van Zweden sinds de breuk met Denemarken in 1523. De koninklijke familie van Zweden is altijd betrokken bij de festiviteiten. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia wonen een herdenking bij en het Koninklijk Paleis is gratis voor iedereen toegankelijk. Er wordt zelfs een veertigtal activiteiten georganiseerd op het slot, met muziek, lezingen, tentoonstellingen en kinderen kunnen zich als ridder in een echt harnas laten hijsen. Kroonprinses Victoria opent het paleis voor het publiek met prins Daniel, en samen begroeten ze de bezoekers. Ook ’s avonds wordt er nog feest gevierd, waaraan niet alleen het koninklijk paar en Victoria en Daniel deelnemen, maar ook Carl Philip en Madeleine.  

  6 juni 2011 - 13:00