×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nationale Feestdag in Zweden

  Koninklijke familie weer compleet

  In Zweden wordt op 6 juni de Nationale Feestdag gevierd. Voorheen de Dag van de Zweedse Vlag, nog eerder heette het de Dag van Gustav Vasa, ter ere van de eerste koning van Zweden sinds de breuk met Denemarken in 1523. De koninklijke familie van Zweden is altijd betrokken bij de festiviteiten. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia wonen een herdenking bij en het Koninklijk Paleis is gratis voor iedereen toegankelijk. Er wordt zelfs een veertigtal activiteiten georganiseerd op het slot, met muziek, lezingen, tentoonstellingen en kinderen kunnen zich als ridder in een echt harnas laten hijsen. Kroonprinses Victoria opent het paleis voor het publiek met prins Daniel, en samen begroeten ze de bezoekers. Ook ’s avonds wordt er nog feest gevierd, waaraan niet alleen het koninklijk paar en Victoria en Daniel deelnemen, maar ook Carl Philip en Madeleine.  

  6 juni 2011 - 13:00