×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nationale Feestdag in België

  Belgen vieren (geen) feest

  België viert vandaag haar nationale feestdag. Daarvoor zijn koning Albert en koningin Paola naar de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel gekomen, waar het Te Deum wordt gehouden, een traditionele dankdienst. Ook koningin Fabiola (83) is daarbij. De koning ontvangt veel steunbetuigingen vanaf de kant. 'Sire bravo!' valt op een bord te lezen dat men omhoog houdt en een grote Belgische vlag is beschreven met 'Dank u Sire'. Gisteren schoof de koning namelijk zijn onvrede niet onder stoelen of banken in een televisietoespraak. Nog altijd heeft het land geen nieuwe regering en dat baart Albert zichtbaar zorgen. Hij zette zijn uitspraken kracht bij met ferme lichaamstaal.


  Bij de dienst zijn geen kinderen van de koning aanwezig. Filip en Mathilde wonen het Te Deum in Leuven bij. Prins Laurent mocht hoe dan ook niet aanwezig zijn, ook niet bij het defilé dat ’s middags wordt gehouden. De prins die nog altijd uit de gratie ligt bij zijn vader, wil er niet op reageren. Hij heeft zijn verhaal gedaan aan een VTM-nieuwslezer, die hij ongevraagd naar voren schuift als zijn officieuze woordvoerder. Laurent heeft Jan Becaus verteld dat ‘men de wens van zijn ouders moet respecteren,’ waarbij hij lijkt te doelen op het ‘huisarrest’ dat hij na zijn omstreden reis naar Congo kreeg. Vanavond gaat hij wel Brussel in, ‘waar het feest voor alle Belgen plaatsvindt,’ zegt de prins. Daar in de Marollenwijk zal het niet tot een confrontatie komen met zijn vader. Laurent wordt in de Marollenwijk op handen gedragen. ‘Hij waant zich een beetje de Koning van de Marollen, sinds hij er in 2003 de dankmis voor zijn huwelijk liet plaatsvinden,’ vertelt Becaus aan Het Nieuwsblad.

  21 juli 2011 - 13:14