×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nationaal Historisch Museum wil naar Soestdijk

  Historici pleiten voor onderbrengen museum in voormalig paleis

  Het Nationaal Historisch Museum is enthousiast over het plan om te worden ondergebracht in Paleis Soestdijk, laat directeur Erik Schilp weten. Vijftien prominente historici pleiten ervoor om het museum onder te brengen in Soestdijk. In de Volkskrant stellen de historici, onder wie Cees Fasseur en Henk Wesseling, dat het museum ‘een historisch gebouw met een bijzondere uitstraling’ nodig heeft. Dat gebouw is volgens hen Paleis Soestdijk, ‘een monument van de Nederlandse geschiedenis’. Het ligt centraal in Nederland, is goed bereikbaar en staat leeg sinds de dood van Juliana en Bernhard in 2004. Museumdirecteur Schilp noemt het pleidooi van de historici ‘in het belang van het paleis, van het museum en van de Nederlanders, die een betere kennis van hun eigen verleden verdienen’.

  Toenmalig minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA) noemde Soestdijk in 2009 nog ongeschikt als locatie voor het Nationaal Historisch Museum. Plasterk zei toen dat het gebouw geen grote bezoekersaantallen kan verwerken. Het zou te klein zijn en zou onpraktisch zijn ingedeeld.

  4 mei 2011 - 11:48