×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Na Koningsvaart 150.000 ballonnen de lucht in

  Tweehonderd schepen varen mee tijdens historische Sail

  Na Koningsvaart 150.000 ballonnen de lucht in

  Maar liefst 150.000 oranje ballonnen gaan de lucht in als afsluiter van de koningsvaart op 30 april over het Amsterdamse IJ. Dat maakte burgemeester Eberhard van der Laan donderdag bekend in een brief aan de gemeenteraad. Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters krijgen op een deel van de tocht gezelschap van een afvaardiging van de koninklijke familie en een aantal gasten. Op de Kop van het Java-eiland treedt dj Armin van Buuren op samen met Koninklijk Concertgebouworkest. Wie die show van dichtbij wil meemaken, moet een van de 150.000 kaartje kopen voor 10 euro. De rest van het gebied rondom het IJ is vrij toegankelijk.

  Zo’n 200 schepen varen mee tijdens de rondvaart: marineschepen, traditionele zeilschepen, tall ships, blusboten van de brandweer en varend erfgoed. Aan het einde van de tocht volgt een saluut van boten en scheepshoorns. Blusboten geven een demonstratie.

  De koningsvaart begint even na 19.30 uur bij filmmuseum Eye en eindigt rond 21.15 uur bij het Muziekgebouw aan ’t IJ, waar de koning en koningin en hun gasten van een diner mogen genieten.

  11 april 2013 - 15:35