×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mozambique-project krijgt drie woordvoerders

  Kroonprins wapent zich tegen slechte pr

  Kroonprins Willem-Alexander heeft er behoorlijk wat geld voor over om zijn droom van een vakantievilla in Mozambique te realiseren. Hij heeft maar liefst drie communicatie-experts aangetrokken om verdere schade door negatieve publiciteit te voorkomen. Communicatiestrateeg Frans van der Grint wordt de nieuwe woordvoerder van het bestuur van de stichting Machangulo SA waarin de kroonprins zijn privé-investering heeft ondergebracht zo schrijft De Volkskrant vandaag. Die stichting werd opgericht na verhalen over corruptie, schietpartijen en ruzie met de lokale bevolking met de projectontwikkelaar.
  Ook het vastgoedproject Panorama in Mozambique krijgt ook een eigen woordvoerder voor de eigenaren van de 120 vakantievilla’s. Voor het project wordt nog een extra voorlichter in Nederland aangetrokken, die moet gaan zorgen voor meer openheid en begrip zorgen.

  De vorige woordvoerder Arnold van der Smeede, is uit zijn functie ontheven maar blijft wel secretaris van de sticvhting. Smeede bracht Willem-Alexander eind augustus in grote verlegenheid toen hij De Volkskrant vertelde dat Willem-Alexander verzuimd had het stichtingsbestuur in te lichten over een slecht rapport over het vastgoedproject. “Ik kende het niet. Ik heb het gewoon moeten downloaden van internet. De prins was wel op de hoogte. Hij wist precies waar het over ging, zo vertelde hij ons later.”
  Het rapport waarop Van der Smeede doelde, was van de Italiaanse Afrikakenner Allessandra Soresina. Zij beschreef in een verslag dat de lokale bevolking in Machangulo nog niet veel was opgeschoten door de 120 vakantievilla’s van de gefortuneerde eigenaren, zoals was beloofd. Investeringen in scholen en gezondheidszorg en schoon drinkwater bleven uit.
  De populariteit van de Oranjes is mede door perikelen rond de villa met 37 procent gedaald, zo bleek eerder deze maand uit een TNS Nipo-enquête.

  20 oktober 2009 - 12:05