×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Monaco’s Prinselijk Huwelijk

  Monegaskische Hof maakt programma huwelijk bekend

  Het Paleis in Monaco heeft het programma van het huwelijk van prins Albert en Charlene Wittstock bekend gemaakt. Op 1 en 2 juli staat het land in het teken van hun huwelijk.


   


  Vrijdag 1 juli
  17.00 Burgerlijk Huwelijk
  In de Troonzaal van het Paleis (foto) zal het burgerlijk huwelijk plaats vinden, net als bij het huwelijk van Albert’s ouders
  prins Rainier III en Grace Kelly. Philippe Narmino, voorzitter van de Raad van State, zal Albert en Charlene in de echt verbinden.
  De Monegasken kunnen vanaf 16.00 terecht op het Paleisplein om de ceremonie op grote schermen te volgen.
  17.50 Balkonscène
  Het paar zal op het balkon van de Spiegelzaal verschijnen om het volk van Monaco te groeten
  18.00 Cocktailreceptie
  Cocktailreceptie op de Place du Palais. De burgemeester van Monaco zal het paar een geschenk overhandigen.
  20.00 Receptie
  De bewoners van het Vorstendom zullen worden uitgenodigd op een receptie in de haven.
  22.30 Concert
  In de haven wordt een groots concert aangeboden aan het prinselijk paar, waarbij een uniek licht- en geluidsspektakel wordt gehouden.

  Zaterdag 2 juli


  17.00 Kerkelijk Huwelijk
  Op de binnenplaats van het paleis (foto met artist’s impression) zal het kerkelijk huwelijk plaats vinden, dat door aartsbisschop Bernard Barsi wordt gesloten. Een plek waar bijzondere gebeurtenissen worden gehouden, zoals de inhuldiging van de nieuwe vorst of het presenteren van nieuwgeboren kinderen van de prins van Monaco. De
  deuren van het paleis blijven open, zodat ongeveer 3.500 mensen de ceremonie op grote schermen vanaf het paleisplein kunnen volgen.
  18.30 Rijtoer
  Het echtpaar verlaat het paleis en gaat naar de kerk Ste Devote. Langs de route kunnen mensen het paar begroeten. Charlene zal haar bruidsboeket werpen.

  21.00
  Diner
  In het Oceanografisch museum zal het officiële diner worden gehouden, gevolgd door een bal.
  0.00 Vuurwerk
  De feestelijkheden worden afgesloten met vuurwerk.

  4 april 2011 - 21:29