Monaco’s Prinselijk Huwelijk

Het Paleis in Monaco heeft het programma van het huwelijk van prins Albert en Charlene Wittstock bekend gemaakt. Op 1 en 2 juli staat het land in het teken van hun huwelijk.

 


Vrijdag 1 juli
17.00 Burgerlijk Huwelijk
In de Troonzaal van het Paleis (foto) zal het burgerlijk huwelijk plaats vinden, net als bij het huwelijk van Albert’s ouders
prins Rainier III en Grace Kelly. Philippe Narmino, voorzitter van de Raad van State, zal Albert en Charlene in de echt verbinden.
De Monegasken kunnen vanaf 16.00 terecht op het Paleisplein om de ceremonie op grote schermen te volgen.
17.50 Balkonscène
Het paar zal op het balkon van de Spiegelzaal verschijnen om het volk van Monaco te groeten
18.00 Cocktailreceptie
Cocktailreceptie op de Place du Palais. De burgemeester van Monaco zal het paar een geschenk overhandigen.
20.00 Receptie
De bewoners van het Vorstendom zullen worden uitgenodigd op een receptie in de haven.
22.30 Concert
In de haven wordt een groots concert aangeboden aan het prinselijk paar, waarbij een uniek licht- en geluidsspektakel wordt gehouden.

Zaterdag 2 juli


17.00 Kerkelijk Huwelijk
Op de binnenplaats van het paleis (foto met artist’s impression) zal het kerkelijk huwelijk plaats vinden, dat door aartsbisschop Bernard Barsi wordt gesloten. Een plek waar bijzondere gebeurtenissen worden gehouden, zoals de inhuldiging van de nieuwe vorst of het presenteren van nieuwgeboren kinderen van de prins van Monaco. De
deuren van het paleis blijven open, zodat ongeveer 3.500 mensen de ceremonie op grote schermen vanaf het paleisplein kunnen volgen.
18.30 Rijtoer
Het echtpaar verlaat het paleis en gaat naar de kerk Ste Devote. Langs de route kunnen mensen het paar begroeten. Charlene zal haar bruidsboeket werpen.

21.00
Diner
In het Oceanografisch museum zal het officiële diner worden gehouden, gevolgd door een bal.
0.00 Vuurwerk
De feestelijkheden worden afgesloten met vuurwerk.