×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mohammed VI kondigt hervormingen aan

  Krijgt Marokko ceremoniële koning?

  De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft constitutionele hervormingen aangekondigd, die in een referendum aan het volk zullen worden voorgelegd. Dat zei hij in zijn eerste toespraak sinds de betogingen tegen de regering afgelopen maand begonnen. Een commissie zal zich buigen over hervormingen en in juni haar bevindingen voorleggen aan de koning. Na een oproep via social media waren op 20 februari duizenden mensen in Marokko de straat opgegaan. De betogers eisten onder meer dat de regering aftreedt en dat het parlement wordt ontbonden. Daarna zou via een grondwetswijziging een parlementaire democratie moeten worden gemaakt. De koning zou dan een ceremoniële functie moeten gaan vervullen. Mohammed VI kondigde al eerder hervormingen aan en dat was de reden voor een hernieuwde populariteit van de monarchie. Onder koning Hassan, de vader van de huidige koning, verloor de monarchie veel steun mede door de corruptie en het harde optreden van politie en leger. Mohammed VI beloofde het anders te gaan doen maar daar kwam tot dusverre weinig van te terecht.


  10 maart 2011 - 04:28