×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Minister onthult: diner met koningspaar en Ban Ki-moon

  Ban Ki-moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, krijgt dinsdag 27 augustus een diner aangeboden door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Dat heeft minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel bekendgemaakt bij de publicatie van haar agenda voor komende week. Ploumen is namelijk ook uitgenodigd.


  Ban Ki-moon is een goede bekende van het koningspaar. Willem-Alexander was tot de troonsbestijging namens de secretaris-generaal actief als voorzitter van diens adviesraad voor water en sanitatie, een woord dat de koning zelf in de Nederlandse taal introduceerde. De taak van Willem-Alexander is inmiddels overgenomen door prins Hassan van Jordanië.

  Koningin Máxima is nog steeds actief voor de VN, als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal op het gebied van inclusieve financiering voor ontwikkeling. In die hoedanigheid brengt ze jaarlijks in New York verslag uit aan de uit Korea afkomstige Ban Ki-moon.

  De secretaris-generaal komt naar Nederland voor de viering van het honderdjarig bestaan van het Vredespaleis. Dat wordt volgende week woensdag gevierd, onder andere in aanwezigheid van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

  23 augustus 2013 - 17:34