×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Meubel van Wilhelmina nu decorstuk musical

  Origineel bankje Wilhelmina naar decor Soldaat van Oranje

  Meubel van Wilhelmina nu decorstuk musical

  Een origineel bankje uit de theesalon van koningin Wilhelmina staat vanaf nu in het decor van de musical ‘Soldaat van Oranje’. Het meubelstuk stond opgeslagen op Paleis Het Loo en is nu verhuisd naar Paleis Noordeinde. Niet daadwerkelijk in het Haagse paleis, maar in een decor ervan in de theaterhangar in Valkenburg waar de musical gespeeld wordt. Een van de hoofdrolspelers, René van Zinnicq Bergmann, kwam het bankje ophalen bij conservator Paul Rem van Het Loo. De oudoom van de acteur, Robbert Zinnicq Bergmann, was bovendien adjudant van koningin Wilhelmina en vervolgens hofmaarschalk onder Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Blauw Bloed toont zaterdagavond hoe het bankje wordt opgehaald door de acteur, waarbij hij met Rem spreekt over zijn oudoom.
  Het meubel is omstreeks 1903 gemaakt en is vele jaren later nog te zien geweest op televisie. In 1998 deed het namelijk dienst tijdens het kerkelijk huwelijk van prins Maurits en prinses Marilène.

  20 maart 2013 - 16:58