×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Met prins Henrik naar olifantenveiling

  Nikolai en Felix met opa op pad

  Prins Henrik is beschermheer van de Elephant Parade en heeft al eerder zijn betrokkenheid aan de actie laten zien. De prinsgemaal van de Deense koningin nam in januari zijn kleinzoons Nikolai en Felix mee naar een evenement van de organisatie, waarbij de zoons van prins Joachim een eigen olifantje mochten beschilderen. Vrijdag gingen ze weer met hun grootvader op pad voor dezelfde olifantenorganisatie. In Kopenhagen werden tientallen olifanten geveild, die door kunstenaars - én één door Henrik - zijn beschilderd. De opbrengst komt ten goede van échte Aziatische olifanten.'Ik heb sinds mijn jeugd in Viëtnam en vele reizen in Afrika en Thailand een speciale band met olifanten,' vertelt de prins. 'Velen weten dat de witte olifant symbool staat voor de hoogste onderscheiding in ons land.' Dat was dan ook de inspiratiebron voor zijn kunstwerk, dat heel toepasselijk dan ook de naam 'Ridderolifant' heeft gekregen.


  5 september 2011 - 14:50