×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Met Mabel naar India

  Girls not Brides' krijgt veel aandacht van prinses

  Leden van The Elders, onder wie aartsbisschop Desmond Tutu en de voormalige Ierse president Mary Robinson, gaan komende week op reis naar India. Prinses Mabel, als CEO van The Elders, begeleidt het team, zo weet Royalblog te melden. The Elders is een groep ‘wijzen’, bijeengebracht door Desmond Tutu en Nelson Mandela, om samen te werken voor een betere wereld, mensenrechten en vrede. Het project in India draait om het probleem van kindbruiden (‘Girls not Brides’, meisjes, geen bruiden) waarvoor Mabel ook al meermaals gesproken heeft op bijeenkomsten. Mabel’s echtgenoot, prins Friso, woont in India een van de bijeenkomsten bij.

  India is het land met de meeste uitgehuwelijkte jonge meisjes ter wereld. ‘Tien miljoen meisjes onder de achttien worden jaarlijks gedwongen te trouwen, vaak nog veel jonger dan achttien. Vaak trouwen ze ook met iemand die vele malen ouder is,’ vertelt Tutu in een gesprek met de Hindustan Times.

  3 februari 2012 - 11:47