×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Met gebed naar de koning

  Fractievoorzitters naar het paleis

  Met gebed naar de koning

  Verscheidene fractieleiders uit de Tweede Kamer hebben donderdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de nieuwe koning. Alexander Pechtold van D66 was er bijvoorbeeld. Verwacht op het Noordeinde werd ook Henk Krol van 50PLUS, die zijn royale afspraak vanwege de stemmingen in het parlement nog even wat moest verschuiven.


  “Het volk gaat dan – hoe moeilijk ook – boven de Koning”, twitterde Krol. Het hof snapte het prima. Sybrand Buma van het CDA was onder de indruk van de nieuwbakken monarch: “Nederland mag trots zijn op deze open en betrokken vorst.”

  Arie Slob van de ChristenUnie ging ook, met de via de site van de partij verzamelde gebeden en wensen voor Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima. Zelf had de partij ook een tekst uit de bijbel uitgezocht: “Lang leve de koning! Wij zullen zonder ophouden voor hem bidden, hem zegen toewensen, dag aan dag”, aldus Psalm 72:15. Dat is volgens Slob zeer toepasselijk, omdat de psalm ook wel het koningslied wordt genoemd.

  Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren trok ten paleize met een elektrische, gerecyclede Volkswagenbus om aandacht te vragen voor het probleem van de uitstoot van broeikasgassen en de schaarste van grondstoffen. “Door niet deel te nemen aan de jaarlijkse parlementaire barbecue van de vleeslobby en door 100 procent elektrisch te rijden, probeer ik m’n steentje bij te dragen aan een leefbare wereld en een stabiel klimaat”, benadrukte Thieme tevreden op de site van haar partij.

  4 juli 2013 - 17:55