Met blote voeten op het Wassenaarse strand

Prins Willem-Alexander en Máxima hadden gister een volle, maar leuke dag. Op het winderige Wassenaarse strand vond in de ochtend het jaarlijkse fotomoment plaats met het gezin. Amalia, Alexia en Ariane waren voorbereid: 'Gewoon zo vriendelijk mogelijk doen, dan ben je er zo snel mogelijk weer vanaf,' was de tip die hun vader ze meegaf. Ze gedroegen zich voorbeeldig en genoten zichtbaar van alle aandacht. Voor de kleine Ariane was het nog vrij nieuw allemaal, maar ze zwaaide naar iedereen, haar grote zus Amalia niet uit het oog verliezend. 

 


Het gezin kan nu lekker gaan genieten van een ongestoorde vakantie. Die voor Amalia en Alexia overigens niet snel genoeg voorbij kan gaan. Máxima: ‘Alexia was boos dat ze niet gewoon verder mocht gaan met school. Ze heeft nu een paar wen-dagen gehad, en ze vraagt steeds wanneer de vakantie voorbij is’.

Willem-Alexander is vol lof over zijn drie meisjes: ‘Het zijn stevige dames die hun mannetje staan. Ze zijn creatief, sportief en ze hebben alledrie een sterke persoonlijkheid. Maar ze vechten ook wel eens met elkaar.’ Waarop Máxima zegt: ‘Het zijn eigenlijk gewone kinderen, hoor!’


 


Na de fotosessie op het strand maandag, hadden Willem-Alexander en Máxima nog een leuke avond voor de boeg. Ze waren namelijk, samen met 50.000 anderen, getuige van het concert van U2 in de Amsterdam ArenA. Zanger Bono heette het kroonprinselijk paar van harte welkom en was apetrots dat ze getuige waren van het concert. Alexander en Máxima zaten in de skybox en hebben ongetwijfeld genoten van het concert en meegezongen met de hits. Overigens zijn Bono en Willem-Alexander geen onbekenden van elkaar. Vorig jaar september spraken ze elkaar in New York tijdens een conferentie van de Verenigde Naties over scholing en gezondheid. 

Foto’s Elles Wijngaarden