×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Meesters uit het Mauritshuis op Paleis Het Loo

  Stukken uit stadhouderlijke tijd vinden tijdelijke plek op Het Loo

  Meesters uit het Mauritshuis op Paleis Het Loo

  Vanaf 29 maart exposeert Paleis Het Loo bijna een jaar lang een aantal topstukken uit de collectie van het Mauritshuis. Zesendertig werken uit de voormalige stadhouderlijke verzamelingen zijn tijdelijk verspreid door het paleis ondergebracht, waaronder fraaie portretten door Adriaen Hanneman en Jan Mijtens en vrolijke diertaferelen van Melchior d’Hondecoeter. Het Loo kreeg de bruiklenen van het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis in Den Haag omdat het ze zelf niet kan tentoonstellen vanwege een ingrijpende verbouwing. Daarom is de collectie tijdelijk verspreid over verschillende musea in binnen- en buitenland. Samen met eerdere bruiklenen biedt Paleis Het Loo nu onderdak aan 32 schilderijen en 4 beeldhouwwerken uit de collectie, met name afkomstig uit de voormalige stadhouderlijke verzamelingen. 
Onder de stukken een portret van Mary Stuart, moeder van koning-stadhouder Willem III,  in Indiaans kostuum met een veren hoofdtooi en omslagdoek uit de zeventiende eeuw. Ook zijn er drie taferelen van de beroemde vogelschilder Melchior d’Hondecoeter uit circa 1670. Twee daarvan zijn geplaatst in de kamer van Prins Willem V; ze zijn afkomstig uit het bezit van deze prins op het Duitse slot Oranienstein en voorzien van prachtige vergulde Louis XVI-lijsten.

  20 maart 2013 - 11:35