×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Meer steun voor koning Charles

  33% van de Britten vindt dat Elizabeth met pesioen mag

  Meer steun voor koning Charles

  Het aantal Britten dat vindt dat koningin Elizabeth met pensioen mag gaan is het afgelopen jaar met 10 procent toegenomen, van 23 naar 33 procent. Dat blijkt uit een enquête van YouGov. Tegelijkertijd is ook de steun voor Charles als toekomstig koning toegenomen. Vorig jaar was 37% daar voorstander van, nu is dat de helft van de ondervraagden. De troonsopvolging is de afgelopen maanden een actueel onderwerp in Groot-Brittannië, mede door het voorbeeld van koningin Beatrix en paus Benedictus XVI en berichten dat de 87-jarige koningin Elizabeth haar werkzaamheden wil beperken vanwege haar leeftijd. Zo gaat ze dit najaar niet naar Sri Lanka om de Gemenebesttop bij te wonen. De lange reis is teveel gevraagd.
  Een jaar geleden vond 37% het een goed idee dat Charles koning zou worden, inmiddels is dat percentage gestegen tot 50% terwijl 23% er niets van moet weten. Aftreden van Elizabeth is bij de bevolking ook beter bespreekbaar geworden, maar niemand die verwacht dat de vorstin dat daadwerkelijk overweegt.
  In de Britse geschiedenis heeft geen troonopvolger zo lang in de wachtkamer gezeten als Charles (64) en wanneer hij zijn moeder na 19 september van dit jaar zou opvolgen is hij meteen ook de oudste troonopvolger die ooit op de troon is gekomen. Elizabeth heeft sinds 2007 het record in handen van de oudste Britse monarch en moet nog iets meer dan 2 jaar aanblijven om het regeringsrecord van koningin Victoria (63 jaar, 216 dagen) te breken. Elizabeth kan dat doen op 10 september 2015.

  13 mei 2013 - 15:25