×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Meer geld voor Noorse royals

  Koning krijgt 40.000 euro extra

  De Noorse regering heeft besloten dat hun Koninklijk Huis een behoorlijke loonsverhoging tegemoet mag zien, in tegenstelling tot veel andere landen. Koning Harald en koningin Sonja gaan er 336.000 kroon op vooruit, ruim 40.000 euro. Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit gaan er 280.000 Noorse kronen op vooruit (35.000 euro). Het geld is voor persoonlijke uitgaven, die ook voor officiële momenten nodig zullen zijn en voor onderhoud aan de persoonlijke verblijven. Het Koninklijk Huis zelf krijgt ook een verhoging. Het budget bedraagt 146 miljoen kroon, bijna 19 miljoen euro. Het grootste gedeelte van dat bedrag gaat op aan onderhoud van paleizen en personeelskosten. Zo’n 6,5 miljoen euro gaat naar een nieuw dak voor het koninklijk paleis. Al sinds 1866 geeft het dak problemen. Enkele jaren geleden is er zelfs karton gebruikt om het langzamer te laten lekken. De vochtigheid heeft voor houtrot gezorgd in de constructie.

  10 oktober 2011 - 14:30