Máxima speecht in Parijs

Prinses Máxima – speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon – houdt donderdag de keynote speech bij de lancering van het ‘SME Finance Forum’ in Parijs.
Doel van het forum is het bieden van een platform waar overheden, bedrijven en financiers kennis, onderzoek en ervaringen kunnen delen om het MKB te helpen bij het verkrijgen van toegang tot financiële dienstverlening. Het MKB is een belangrijke motor van de economie in ontwikkelingslanden en toegang tot financiële dienstverlening is cruciaal voor de overlevingskansen en groeimogelijkheden van dergelijke ondernemingen.

Gedurende de dag zal Prinses Máxima ook bilaterale gesprekken voeren met onder meer Yves Leterme, plaatsvervangend Secretaris-Generaal van de OESO en Susanne Dorasil, Duitse vice-voorzitter van de G-20 SME Finance Sub-Groep.

Het forum is een initiatief van de International Finance Corporation (IFC), onderdeel van de Wereldbank en gericht op toegang tot de financiële sector voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB). Het forum was eerder dit jaar aangekondigd bij de G-20 top in Cannes.