×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima’s vader niet vervolgd

  Jorge Zorreguieta niet verdacht voor verdwijningen

  Jorge Zorreguieta, de vader van prinses Máxima, wordt niet vervolgd. Dat zei een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie zondag tegen het ANP. Er is geen verdenking of aanwijzing voor de persoonlijke betrokkenheid van Zorreguieta bij de verdwijningen in Argentinië. Hij heeft ook geen leiding gegeven aan mensen van het toenmalige Argentijnse bewind, die de slachtoffers hebben laten verdwijnen. Bovendien kan niet worden geconcludeerd dat Zorreguieta heeft geweigerd om informatie te geven over de verdwijningen.


  Nabestaanden deden in september vorig jaar aangifte tegen de vader van Máxima, vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de verdwijning van duizenden personen in de periode 1976-1981 tijdens het bewind van de Argentijnse president Videla. Zorreguieta was onderminister van Landbouw tijdens het militaire regime.

  Vanwege zijn familie – dochter Máxima en zijn kleinkinderen – is Zorreguieta regelmatig in Nederland. Toemalig premier Kok zorgde ervoor dat hij in 2002 niet op het huwelijk van zijn dochter verscheen. Afgelopen herfst wilden PvdA, SP en GroenLinks zien te bewerkstelligen dat Zorreguieta ook niet bij een aanstaande inhuldiging van zijn schoonzoon als Koning der Nederlanden mag zijn. Premier Rutte vond dat niet het juiste moment voor een debat daarover. Hij gaat ervan uit dat de dienstdoend premier op dat moment zorgvuldig zal gaan handelen.

  18 maart 2012 - 20:22