×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima’s aanval op schooluitval

  Prinses bezoekt Wibautcollege in Amsterdam

  Prinses Máxima bracht een werkbezoek aan het Wibautcollege, waar ze met mentoren, vrijwilligers, docenten en met een groep jongeren heeft gesproken over de ‘Amsterdamse Plus’, om schooluitval tegen te gaan. Dit werkbezoek was in het kader van een nieuw te starten programma van het Oranje Fonds dat succesvolle methoden ter verbetering van de (onderwijs)kansen voor jongeren in het land uitrolt. De Amsterdamse Plus is een (school)uitvalvoorziening voor jongeren. Het is opgezet voor leerlingen die door gedragsproblemen of de thuissituatie niet in het reguliere onderwijs kunnen meekomen, maar in een rustige omgeving met andere aanpak en kleinere klassen wel. De Amsterdamse Plus biedt onderwijs gericht op het behalen van een diploma, maar vooral op het weer op de rails krijgen van het leven van de jongere zelf. Kenmerkend voor de Amsterdamse Plus is maatwerk. Alle leerlingen volgen een individueel programma, toegesneden op hun mogelijkheden en hun doel.

  7 juni 2011 - 13:55