×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima’s aanval op schooluitval

  Prinses bezoekt Wibautcollege in Amsterdam

  Prinses Máxima bracht een werkbezoek aan het Wibautcollege, waar ze met mentoren, vrijwilligers, docenten en met een groep jongeren heeft gesproken over de ‘Amsterdamse Plus’, om schooluitval tegen te gaan. Dit werkbezoek was in het kader van een nieuw te starten programma van het Oranje Fonds dat succesvolle methoden ter verbetering van de (onderwijs)kansen voor jongeren in het land uitrolt. De Amsterdamse Plus is een (school)uitvalvoorziening voor jongeren. Het is opgezet voor leerlingen die door gedragsproblemen of de thuissituatie niet in het reguliere onderwijs kunnen meekomen, maar in een rustige omgeving met andere aanpak en kleinere klassen wel. De Amsterdamse Plus biedt onderwijs gericht op het behalen van een diploma, maar vooral op het weer op de rails krijgen van het leven van de jongere zelf. Kenmerkend voor de Amsterdamse Plus is maatwerk. Alle leerlingen volgen een individueel programma, toegesneden op hun mogelijkheden en hun doel.

  7 juni 2011 - 13:55