×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima rijdt hybride

  Prinses maakt testrit tijdens werkbezoek

  In maart berichtte Royalty al dat koningin Beatrix hybride auto's zou hebben besteld om de benzineslurpende Volvo's te vervangen. Vandaag maakte prinses Máxima een testrit terwijl zij naar NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam werd vervoerd, waar zij sprak op de 4e internationale conferentie van de verzekeringskoepel ‘Insurance Europe’. De prinses wordt al jaren - anders dan de Prins van Oranje en koningin Beatrix - bij haar eigen afspraken in een Audi vervoerd en ook de zilverkleurige auto die zij en haar chauffeur vandaag testten is van deze Duitse fabrikant. Het betreft een Audi A8 L Hybrid en heeft een topsnelheid van 235 kilometer per uur. Op die manier verbruikt hij ongetwijfeld meer dan het gemiddelde van deze auto: 6,3 liter per 100 kilometer. De auto kost ruim 125.000 euro.


  Of de auto daadwerkelijk de nieuwe hofauto gaat worden is onwaarschijnlijk. Vanwege de ritjes in de binnensteden gaat de accu vrij snel leeg en is daardoor minder praktisch in het gebruik.

  Foto’s: Patrick van Katwijk en Audi

  1 juni 2012 - 11:26