×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima opent roze taart in Almere

  Prinses opent door kinderen ontworpen huis

  Niet voor niets staat het woord 'danger' groot bij de knop. Een regen van confetti laat Máxima uitbreken bij de officiële opening van het KlokHUIS in Almere, bedacht door het gelijknamige jeugdprogramma van de NTR. Zij vroegen kinderen een huis te ontwerpen en vijf van die ontwerpen zijn uiteindelijk samengesmeed tot één. De afzonderlijke ontwerpen zijn door architect Jord den Hollander samengevoegd tot één huis dat de vorm heeft van een roze taart. Naast een slaapkamer onder een vissenvijver, een keuken in de vorm van een slakkenhuis en een glijbaan als uitgang, is in de ontwerpen aandacht besteed aan energie- en waterverbruik. Het badwater wordt bijvoorbeeld gebruikt om het toilet door te spoelen. Daarnaast maakt het huis gebruik van zon- en windenergie.Het hoort nu bij architectuurcentrum Casla, die in het gebouw workshops zal geven aan kinderen over bouwen, duurzaamheid en gezond leven. Prinses Máxima kreeg als eerste een rondleiding door het knalroze gebouw.


  9 juni 2011 - 14:09