×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima opent lustrum Currency Exchange Fund

  Máxima opent lustrum Currency Exchange Fund

  Prinses Máxima viert dinsdag 9 april het 5-jarig bestaan van The Currency Exchange Fund (TCX) in het Hilton Hotel in Amsterdam. In haar openingstoespraak spreekt ze vertegenwoordigers van internationale ontwikkelingsbanken en financiële instellingen in de derde wereld toe. Het fonds TCX is in 2007 door ontwikkelingsorganisaties opgericht. Sindsdien heeft het fonds voor bijna 1,5 miljard euro aan lokale valutaleningen in vijftig ontwikkelingslanden ondersteund. Het fonds vangt valutarisico’s op voor langlopende leningen aan het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden.

  Prinses Máxima zet zich al jaren in om wereldwijd financiële diensten, zoals een bank- of spaarrekening, verzekering of lening voor iedereen toegankelijk te maken. Het thema van de internationale conferentie What do local borrowers really want? is het onderzoeken van nieuwe, innovatieve manieren van duurzame en verantwoordelijke ontwikkelingsfinanciering.

  8 april 2013 - 15:00