Máxima op bezoek bij de Landmacht

Prinses Máxima heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan de Koninklijke Landmacht in Schaarsbergen. Tijdens het bezoek stond de loopbaan van militairen bij de Koninklijke Landmacht centraal. Prinses Máxima sprak met verschillende militairen over de opleiding, de plaatsing bij een parate eenheid, de uitzending en het verlaten van de militaire dienst als veteraan. Ook bezocht zij een aantal trainingen. 

Prinses Máxima sprak met jongeren die binnen de ROC Zwolle de opleiding ‘veiligheid en vakmanschap’ volgen en zich oriënteren op een toekomstige baan bij de landmacht. Aansluitend bezocht zij een tentenkamp waar militairen hun eerste weken van de militaire opleiding doorbrengen en kennismaken met het militaire leven. Bij de touw- en hindernisbaan werd uitleg gegeven over het fysieke en mentale aspect van de militaire opleiding.
Vervolgens werd Prinses Máxima door militairen van de Luchtmobiele brigade geïnformeerd over onder andere wapen- en verbindingssystemen, transport en logistiek.

De prinses kreeg een rondleiding door museum Stichting Handhaving Tradities, waar het belang van tradities wordt uitgelegd. Tenslotte sprak zij met betrokkenen over veteranenzorg.

Bekijk hier een leuk filmpje van het bezoek.