Máxima naar Hilversum

Prinses Máxima opent dinsdagochtend 16 maart, als lid van de Raad van Microfinanciering, het MF-ondernemerspunt STEW/FCBV in Hilversum. Na de opening laat de prinses zich informeren over de inzet van microfinanciering en de werkwijze van dit MF-ondernemerspunt. STEW/FCBV richt zich voornamelijk op de begeleiding van ondernemers met een uitkeringsachtergrond. Daarnaast organiseert STEW/FCBV wijkgerichte projecten voor gevestigde ondernemers en trainingen om ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen.

Microfinanciering in Nederland is er voor mensen met goede ondernemersplannen, die hulp nodig hebben bij de uitwerking van hun plannen of bij een bank niet terecht kunnen. Met coaching én krediet krijgen zij de kans goede plannen waar te maken. Ondernemers kunnen terecht bij één van de 36 MF-ondernemerspunten voor intake, advies en het aanvragen van krediet.

Tijdens het werkbezoek aan STEW/FCBV wordt de Prinses vergezeld door de voorzitter van de Raad van Microfinanciering, de heer drs. D. Laman Trip. Naast een kennismaking met een aantal startende ondernemers, wordt ook gesproken met adviseurs van STEW/FCBV en dienstverleners op het gebied van microfinanciering, zoals Bureau Zelfstandigen en Kunstenaars, Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekering (UWV) en Qredits.

Bron RVD